الخميس، 1 فبراير 2018

طريقه عمل السمك السنجاري

طريقه عمل السمك السنجاري

السمك طبعا من الاكل الاساسي في كل بيت ودايما يتاكل كل اسبوع مره او اتنين علي حسب حب البيت والعيله لاكله سمك طبعا البور سعيديه بيعملوه كل يوم لانهم بينوعوا في طريقه السمك ونوع السمك كمان    ماتيجوا نشوف الطريقه 

المكونات

1-  2 كيلو سمك بوري
2-  3 حزمه كسبره خضراء
3-  6 حبات كبيره طماطم 
4- كيلو سمك بوري
5- 3 حبات ليمون
6-كمون كتير وملح وفلفل اسود
7-  8 فصوص توم كبير
8-  2حزمه من الشبت
 9- 5 فلفل اخضر حار وبارد
10-  2 جزره مبشوره و 2 بصله وكرات اخضر وكرفس

طريقه عمل السمك السنجاري

  1- ننضف السمك جيدا وغسله بالماء والخل والليمون 
2-  نفتح السمك من الضهر جيدا 
3- نتبل السمكه بالفلف روالملح والكمون 
4- نقطع الطماطم والشبت والكسبره والفلفل وكل المكونات السابقه وتتبل ونضعها بالكبه وفرمتين فقط
5-نحشي السمك بالخلطه كلها ونلفه في ورق فويل وندخله الفرن علي درجه حراره 400 درجه لمده نص ساعه  ويخرج   وبالهنا والشفا







 

0 التعليقات: