طريقه عمل السمك السنجاري
السمك طبعا من الاكل الاساسي في كل بيت ودايما يتاكل كل اسبوع مره او اتنين علي حسب حب البيت والعيله لاكله سمك طبعا البور سعيديه بيعملوه كل يوم لانهم بينوعوا في طريقه السمك ونوع السمك كمان ماتيجوا نشوف الطريقه
1- 2 كيلو سمك بوري
2- 3 حزمه كسبره خضراء
3- 6 حبات كبيره طماطم
4- كيلو سمك بوري
5- 3 حبات ليمون
6-كمون كتير وملح وفلفل اسود
7- 8 فصوص توم كبير
8- 2حزمه من الشبت
9- 5 فلفل اخضر حار وبارد
10- 2 جزره مبشوره و 2 بصله وكرات اخضر وكرفس
طريقه عمل السمك السنجاري
1- ننضف السمك جيدا وغسله بالماء والخل والليمون
2- نفتح السمك من الضهر جيدا
3- نتبل السمكه بالفلف روالملح والكمون
4- نقطع الطماطم والشبت والكسبره والفلفل وكل المكونات السابقه وتتبل ونضعها بالكبه وفرمتين فقط
5-نحشي السمك بالخلطه كلها ونلفه في ورق فويل وندخله الفرن علي درجه حراره 400 درجه لمده نص ساعه ويخرج وبالهنا والشفا
0 التعليقات: