طريقه عمل الكرشه
الكرشه وجمال اكلها بالنسبه لناس كتير هي العشق كل بيت مصري لازم يعمل الكرشه الكل بيحبها ومفيش اختلاف عليها الكرشه الاساسيه في اكل المدبح والاسايه في يوم العيد لو مكنش فيه كرشه في البيت يبقا انت مش مصري ماتيجوا نشوف طريقه الكرشه
المكونات
المكونات
- كيلو من الكرشة والفشة
-
2 بصله كبيرة مقطعة جوانح
-
2حبه فلفل حار (اختياري)
-
4 معلقة كبيرة صلصه طماطم
-
6 فصوص ثوم
-
ملح
-
فلفل
-
كمون
-
رشة قرفة
طريقه عمل الكرشه
- ننضف الكرشةكويس اوي بالخل والكربوناتو لما تبقا بيضه وفله
-
نقطع الفشه والكرشه قطع صغيرة
-
نغلي مايه ومعاها خل ونضع بها الكرشة والفشه 5 قايق لما تغلي
-
نضع زيت في حله ونحمر البصله علي نار هادئه وبعدين نضع الثوم
-
نضع الكرشه والغشه ونقلبهم مع البصل ثم نضع الفلفل والصلصه والتوابل ونقلب مرة اخري
-
نضيف ماء مغلي ونوطي النار وكل ما ينشف نزود ماء مرة اخري حتي تمام النضج وبالف هنا ودووق معانا احلي كرشه
0 التعليقات: