الخميس، 1 فبراير 2018

طريقه عمل الكرشه

طريقه عمل الكرشه 

الكرشه وجمال اكلها بالنسبه لناس كتير هي العشق كل بيت مصري لازم يعمل الكرشه الكل بيحبها ومفيش اختلاف عليها الكرشه الاساسيه في اكل المدبح والاسايه في يوم العيد لو مكنش فيه كرشه في البيت يبقا انت مش مصري     ماتيجوا نشوف طريقه الكرشه 


المكونات
  1. كيلو من الكرشة والفشة
  2. 2 بصله كبيرة مقطعة جوانح
  3. 2حبه فلفل حار (اختياري)
  4. 4 معلقة كبيرة صلصه طماطم
  5. 6 فصوص ثوم
  6. ملح
  7. فلفل
  8. كمون
  9. رشة قرفة

طريقه عمل الكرشه

  1. ننضف الكرشةكويس اوي بالخل والكربوناتو لما تبقا بيضه وفله
  2. نقطع الفشه والكرشه قطع صغيرة
  3. نغلي مايه ومعاها خل ونضع بها الكرشة والفشه 5 قايق لما تغلي
  4. نضع زيت في حله ونحمر البصله علي نار هادئه وبعدين نضع الثوم
  5. نضع الكرشه والغشه ونقلبهم مع البصل ثم نضع الفلفل والصلصه والتوابل ونقلب مرة اخري
  6. نضيف ماء مغلي ونوطي النار وكل ما ينشف نزود ماء مرة اخري حتي تمام النضج   وبالف هنا ودووق معانا  احلي كرشه

0 التعليقات: