بدون تصنيف
طريقه عمل المفتقه
طريقه عمل المفتقه
كتير اوي مننا بيحب ياكل المفتقه في الشتاء وده اجمل فصل ليها تتاكل فيها بتدفي وتدينا كده طاقه جباره والاحلي فيها انها مفيده اوي لاطفالنا مليانه فوايد فيتامينات وحديد وكالسيوم لو فضلنا نتكلم عن الفوايد اللي في المفتقه مش هنكفي حقها في الفوايد مغذيه جدا ماتيجوا نشوف الطريقه
المكونات
1- 3 كيلو عسل اسود
2-ربع كيلو سوداني مقشر
3-تمن كيلو اسود
4- 2 كوب زيت
5- نص كوب دقيق
6- كوب حلبه محمصه ومطحونه ناعم
1- سخن الزيت و و يوضع السودانى ثم السمسم حتى يتحمص .
2- يضاف اليه الدقيق و يقلب الخليط حتى يصفر لون الدقيق.
3- يضاف العسل مع التقليب المستمر و يترك حتى غليان العسل.
4-تضاف الحلبه الي خليط العسل.
5- تترك الحلبه المعقوده بالعسل علي نار متوسطه الحراره حتي الغليان.
و تقدم الحلبه المعقوده بالعسل. وبالف هنا
0 التعليقات: