الأحد، 28 يناير 2018

طريقه عمل الفته

طريقه عمل الفته


الفته وحلاوتها وجمالها في الشتا من اشهي الاكلات اللي كلنا بنحبها بالصلصه والتوم والرز واللحمه والتغييير في الاكل مطلوب  ماتيجوا نعرف الطريقه

المكونات
1-كيلو لحمه
2- 4 كوب رز ابيض

8-3 رغيف اسمر متحمص
4- 15 فص توم
5- 5 معالق سمنه  وربع كوب خل وزيت وبهاراتك كلها

طريقه عمل الفته


  1. هنحمر ربع كمية الثوم بنصف ملعقة سمن في حله. وبعدين نضيف الطماطم. الملح والفلفل الأسود لما تتسبك.
  2. نشوح الارز فى الزيت تشويح سريع و نضيف كوبين مرقة وملح وفلفل اسود ونسيبه يستوي
  3. نضع الخبز فى صينية ونرش عليه ملعقتان سمن ثم ندخله الفرن حتى يحمر لونه.
  4. هنحمر ربع اخر من كمية الثوم بنصف ملعقة سمن و نضيف نصف كمية الخل و كوب ونصف مرق. ملح وفلفل ونتسيب الخليط على النار حتى يغلي.
  5. نضع الخبز فى اناء فخار او صينية عميقة ونضع عليه خليط الثوم السابق ونترك الخبز حتى يشرب الخليط.
  6. نحمر باقى كمية الثوم بملعقة سمن ثم نضع باقي كمية الخل ثم نصف كوب مرقة. ملح وفلفل اسود وهذا الخليط نضعه على وجه الفته.
  7. نضيف الارز فوق الخبز ونوزعه ثم نضع صلصة الطماطم ثم خليط الثوم فوقها.
  8. نقوم بتحمير اللحم بباقى كمية السمن وترش فوقه ملح وفلفل اسود. ثم تصف قطع اللحم فوق الفته بشكل دائري.

0 التعليقات: