طريقه عمل الفته
الفته وحلاوتها وجمالها في الشتا من اشهي الاكلات اللي كلنا بنحبها بالصلصه والتوم والرز واللحمه والتغييير في الاكل مطلوب ماتيجوا نعرف الطريقه
المكونات
1-كيلو لحمه
2- 4 كوب رز ابيض
8-3 رغيف اسمر متحمص
4- 15 فص توم
5- 5 معالق سمنه وربع كوب خل وزيت وبهاراتك كلها
طريقه عمل الفته
- هنحمر ربع كمية الثوم بنصف ملعقة سمن في حله. وبعدين نضيف الطماطم. الملح والفلفل الأسود لما تتسبك.
-
نشوح الارز فى الزيت تشويح سريع و نضيف كوبين مرقة وملح وفلفل اسود ونسيبه يستوي
-
نضع الخبز فى صينية ونرش عليه ملعقتان سمن ثم ندخله الفرن حتى يحمر لونه.
-
هنحمر ربع اخر من كمية الثوم بنصف ملعقة سمن و نضيف نصف كمية الخل و كوب ونصف مرق. ملح وفلفل ونتسيب الخليط على النار حتى يغلي.
-
نضع الخبز فى اناء فخار او صينية عميقة ونضع عليه خليط الثوم السابق ونترك الخبز حتى يشرب الخليط.
-
نحمر باقى كمية الثوم بملعقة سمن ثم نضع باقي كمية الخل ثم نصف كوب مرقة. ملح وفلفل اسود وهذا الخليط نضعه على وجه الفته.
-
نضيف الارز فوق الخبز ونوزعه ثم نضع صلصة الطماطم ثم خليط الثوم فوقها.
-
نقوم بتحمير اللحم بباقى كمية السمن وترش فوقه ملح وفلفل اسود. ثم تصف قطع اللحم فوق الفته بشكل دائري.
0 التعليقات: