الاثنين، 29 يناير 2018

طريقه عمل الشيش طاووق

طريقه عمل الشيش طاووق


هي من اسرع واجمل الاكلات اللي كل الامهات بتحب انها تعملها لاولادها لانها من اسرع الاكلات ولان كل العيله بتحبها سواء كبار او صغار قررنا نجيبلكوا طريقه عمل الشيش طاووق

المكونات

أفخاذ دجاج مخلية
بصل
ثوم
بهارات
أعشاب

1 -قومى بتقطيع الدجاج إلى قطع صغيرة جيداً، واغسليها بالماء والخل.
2-جهزى تتبيلة الثوم المفروم والخل والأعشاب مثل الزعتر والروزمارى والبهارات والملح والفلفل الأسود، واتركيها لمدة ساعتين فى الثلاجة.

3 -احضرى الأسياخ الخشبية، وقومى بتقطيع حلقات البصل والفلفل الألوان والطماطم، وضعى قطع الدجاج مع الخضار فى الأسياخ.
4-جهزى صاج أو صينية، و ضعى فيها قليل من الزيت، ثم ضعى أسياخ الدجاج.
5-استخدمى فرشاة الطعام فى وضع الزيت على الدجاج قبل إدخالها إلى الفرن.
 6-اضبطى الفرن على درجة حرارة متوسطة، وضعى الدجاج وانتظرى حتى ينضج تماماً ويأخذ اللون الذهبى المحمر.
7-يقدم الشيش طاووق مع البطاطس المحمرة أو فى سندوتشات من الخبز الأبيض وسلطات "طحينة، ثومية".

0 التعليقات: