طريقه عمل الشيش طاووق
هي من اسرع واجمل الاكلات اللي كل الامهات بتحب انها تعملها لاولادها لانها من اسرع الاكلات ولان كل العيله بتحبها سواء كبار او صغار قررنا نجيبلكوا طريقه عمل الشيش طاووق
المكونات
أفخاذ دجاج مخلية
بصل
ثوم
بهارات
أعشاب
1 -قومى بتقطيع الدجاج إلى قطع صغيرة جيداً، واغسليها بالماء والخل.
2-جهزى تتبيلة الثوم المفروم والخل والأعشاب مثل الزعتر
والروزمارى والبهارات والملح والفلفل الأسود، واتركيها لمدة ساعتين فى
الثلاجة.
3 -احضرى الأسياخ الخشبية، وقومى بتقطيع حلقات البصل والفلفل الألوان والطماطم، وضعى قطع الدجاج مع الخضار فى الأسياخ.
4-جهزى صاج أو صينية، و ضعى فيها قليل من الزيت، ثم ضعى أسياخ الدجاج.
5-استخدمى فرشاة الطعام فى وضع الزيت على الدجاج قبل إدخالها إلى الفرن.
6-اضبطى الفرن على درجة حرارة متوسطة، وضعى الدجاج وانتظرى حتى ينضج تماماً ويأخذ اللون الذهبى المحمر.
7-يقدم الشيش طاووق مع البطاطس المحمرة أو فى سندوتشات من الخبز الأبيض وسلطات "طحينة، ثومية".
0 التعليقات: