الاثنين، 5 فبراير 2018

طريقه عمل الكشري

طريقه عمل الكشري

وطبعا مفيس حد في مصر غير لما اتهري من اكل الكشري اكله مميزه عند المصريين رائعه الطعم والخلطه العجيبه اللي حيرت الاجانب ولازم اول ماينزلوا مصر يجربوها واحنا طبعا معروفين باكله الكشري وكتره الصلصه والورد والحمص  ماتيجوا نشوف طريقه الكشري 


المكونات 


1- كيس مكرونه 
2- كيس مكرونه سباجيتي 
3- كوب عدس بجبه 
4- كوب شعيريه وكوب حمص 
5- نص كيلو طماطم 
6- 2 فلفل اخضر حامي وليمون وخل 
7- شطه وزيت  و3 بصلات 
 8- ملح وبهارات وجوزه الطيب
 9- 8 فص توم كبير

طريقه عمل الكشري

1-  نسلق المكرونه والعدس والسباجيتي والحمص كل نوع لوحده في حله 

2-  نقطع البصل طرنشات رفيعه ونرش عليه دقيق ونحمره في الزيت ونقلب بالزيت المكرونه  ونسيبه علي ورق مناديل ينشف

3- نحمر الشعيريه وعليها الرز والبهارات وعليها مياه مغليه بمكعب مرقه 

4- نفرم الطماطم ومعاها بصله صغيره وتوم ونسخن شويه زيت ونحط الطماطم لحد ماتبقي صلصه ونضيف عليها جوزه الطيب  

5-  لعمل الشطه  نسخن الزيت ونضيف ليه الشطه عشان نعمل صوص الشطه ونضيف معلقه صلصه ومياه وياخدوا غلوه صغيره 

6- لعمل الليمون  نسخن معلقه زيت ونضيف ليها التوم والخل والفلفل الاخضر المقطع وكوبايه مياه وياخدوا غلوه 

7-  نقدم الكشري وعليه الخلطه بتاعتنا كلها وبالف هنا 

0 التعليقات: